Over Umbumbi


"magisch"

 

Leslie ten Hoopen - Wolting is de persoon achter Umbumbi Keramiek. "Als kind vond ik het al geweldig om met mijn handen in de klei te zitten. Dat gevoel is nooit meer weggegaan, het is heerlijk om van niets gewoon iets te maken. De transformatie van klei naar keramiek is magisch. Dit magische proces, dat zich verborgen voor het oog in de keramiekoven afspeelt, is vaak onvoorspelbaar en dus verrassend. Meestal verbluffend en nooit saai."

 

Over Umbumbi Keramiek Leslie ten Hoopen

"van hobby tot professionele pottenbakkerij"

 

Boetseren, creatief bezig zijn met klei en creëren, dat heb ik altijd gedaan. Toen mijn hobby steeds grotere vormen begon aan te nemen, heeft dit in 2016 geleid tot de oprichting van Umbumbi Keramiek, een professionele kleinschalige pottenbakkerij aan huis. In de afgelopen jaren heeft m'n keramiek z'n weg gevonden naar liefhebbers van over de hele wereld. Er zijn bijzondere opdrachten en leuke samenwerkingen ontstaan; van kleurrijke serviezen, gepersonaliseerd keramiek, urnen en huwelijkscadeau's tot aan maatwerkservies voor de kookstudio van een sterrenchef.

 

Over Umbumbi Leslie pottenbakkerij

"blij van klei"

 

Ik word blij van klei en als andere mensen het ook kunnen waarderen voelt dat als de kers op de taart. Het maken van keramiek is voor mij een creatief proces en geen productieproces. Dat betekent dat ik bewust kies voor kleinschaligheid en kies voor kwaliteit boven kwantiteit. Om te voorkomen dat ik het gevoel krijg dat ik een "keramiekfabriek" aan het worden ben, wissel ik periodes waarin ik opdrachten aanneem af met periodes waarin ik voornamelijk 'vrij werk' maak of juist experimenteer met nieuwe producten en glazuren. Het allerliefst maak ik betekenisvol keramiek of keramiek met een verhaal. Zo blijft mijn creatieve energie stromen en dan komen de mooiste producten uit m'n handen.

 

Handgemaakte schalen kommen fruitschaal keramiek

"umbumbi"

 

Naast m'n man en zoon en het maken van keramiek is Afrika een andere grote passie van me. De flora & fauna, de kleuren, de patronen en contrasten van het Afrikaanse continent én de vele reizen die ik er heb gemaakt, zijn een onuitputtelijke inspiratiebron. En toen ik het Afrikaanse woord umbumbi tegenkwam wist ik het meteen; dat wordt de naam van m'n pottenbakkerij! Umbumbi betekent namelijk pottenbakker in het Zulu.

umbumbi leslie pottenbakker pottenbakkerij keramiek