Urnen


Ik maak drie soorten urnen. 

 

  • een biologisch afbreekbare urn van ongebakken klei (wordt op bestelling gemaakt) 
    De urn kan worden begraven in de aarde of in water worden gelaten en de ongebakken klei wordt na verloop van tijd door de natuur opgenomen. Een mooie manier om de as van de overledene terug te geven aan de natuur. Wil je toch graag een kleine symbolische hoeveelheid as bewaren, dan kan ik desgewenst ook een mini-urntje van keramiek voor je maken.

  • een  urn om zelf te beschilderen - Decorate It Yourself (DIY) (wordt op bestelling gemaakt)
    Deze urnen maak ik van hooggebakken steengoedklei, maar worden niet geglazuurd. De urn is net zo stevig en duurzaam als een geglazuurde urn en neemt geen water op. Door de urn ongeglazuurd te laten kan de urn naar eigen wens beschilderd worden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld watervaste acrylverf, permanent (paint) markers, metallic stiften en zelfs nagellak en schoenpoets geven een mooi effect. Naast beschilderen kun je de urn ook beplakken met dierbare voorwerpen van de overledene (bijvoorbeeld textiel van een kledingstuk, sieraden, een steentje, etc). Tip: dit is ook voor kinderen een mooie manier om expressie te geven aan het verlies van een dierbaar persoon of huisdier.

  • een urn van keramiek met glazuur of gerecycled glas (uit voorraad leverbaar of op bestelling gemaakt).

    Kijk voor urnen uit voorraad in m'n webshop

Voor alle urnen geldt dat ze in elk gewenst formaat gemaakt kunnen worden, afhankelijk van de hoeveelheid as waarvoor hij bestemd is. Om een idee te geven; voor de volledige as van een volwassen persoon is ongeveer een inhoud nodig van 3 - 4 liter. Voor de as van een huisdier tot 8 kg voldoet een inhoud van ongeveer 0,5 liter.  Ook mini urnen voor een symbolische hoeveelheid as zijn mogelijk. De vorm, afmeting, inhoud, thema en kleur van de urn worden in overleg bepaald.

 

 

 

 

 

Voorbeelden van urnen


Hier zie je voorbeelden van eerder gemaakte urnen en herinneringspotten (voor het bewaren van bijvoorbeeld lieve briefjes, een foto, sieraden, een gedroogde bloem of een crematiesteentje). Laat je inspireren. Zie je iets dat je aanspreekt of heb je een eigen idee, informeer gerust naar de mogelijkheden. 

 

 

Mini urn keramiek met gerecycled glas - mandala

Mini urn handgemaakt keramiek -steen

Gepersonaliseerde urn/herinneringenpot met  losse elementen

Biologisch afbreekbare urn van ongebakken klei - sculptuur & mandala

Biologisch afbreekbare urn van ongebakken klei - steen

Biologsch afbreekbare urn van ongebakken klei - mandala

Handgemaakte urn - herinneringspot

Urn handgemaakt keramiek

Fles urn, flesvaas